Over ons

De ontwikkeling van het unieke concept van Hotel-Curaçao heeft een langdurige geschiedenis achter de rug. In 2010 kwam de basis van het hotel tot stand tussen Nederlandse hoteleigenaar Koen de Lange en Italiaanse architect Frederico Messo, wat resulteerde in een nauwe samenwerking.

De Lange, eigenaar van meerdere hotelketens in Nederland, had in de voorgaande jaren zijn plannen gevestigd op het starten van een hotel in een Caribische omgeving. Dit nadat hij genoeg ervaring binnen Europa heeft kunnen opdoen en toe was aan een nieuwe uitdaging. Na de ontmoeting met Messo op een hospitality conventie in Italië smolten de ideeën hiervoor uiteindelijk samen. Door eerdere werken van Messo op het eiland Curaçao werd de keus voor een locatie snel gemaakt.

Messo, verantwoordelijk voor de architectuur en interieur, liet zijn passie voor minimalisme kenmerken door middel van strakke belijningen en afgewerkte details in het hotel. De kleurrijke kamers in vergelijking met de open en lichte ontvangsthal brengt het juiste contrast wat het hotel zo aantrekkelijk maakt. Elke kamer is anders, waardoor gasten steeds opnieuw een andere setting kunnen beleven.

Hotel-Curaçao heeft een lange weg gemaakt naar het eindresultaat, wat van concept tot uitwerking totaal 5 jaar geduurd heeft. “Ik neem liever de tijd voor een goed concept, dan een snelle realisatie waardoor het geheel volledig uit balans raakt” aldus Messo.
Momenteel is het duo bezig met de plannen van een uitbreiding op het eiland Aruba. Dit concept wordt echter iets aangepast, aangezien Aruba meer in de Amerikaanse markt ligt. Het zal meer commerciëler ingericht gaan worden met de focus op een druk interieur.

Beide eigenaren zijn van mening dat de service hoogwaardig en goed moet zijn, waardoor De Lange met zijn expertises een grote voorsprong heeft op andere hotels in Curaçao. Door zijn jarenlange ervaringen in hotels weet hij tegenwoordig precies wat hij wel en niet wilt in zijn toekomstbeeld. Dit heeft hem een hoop voordelen gegeven waardoor het hotel juist zo’n goede start heeft kunnen maken.

De service van Hotel-Curaçao is juist zo kenmerkend door de exclusiviteit en hoogwaardigheid. De eigenaren weten als geen ander hoe ontspannend een vakantie hoort te zijn, hierdoor proberen zij altijd bovenop de service te zitten zodat alles perfect voor u verloopt. Het personeel wordt verzocht regelmatig deel te nemen aan diverse trainingen, zodat zij altijd gemotiveerd en verfrissend in ons hotel te werk gaan.

Het hotel is ruim en geeft een rustgevende nuance aan onze gasten. Ook zijn er vanaf dit jaar geursensoren door het hele hotel geïnstalleerd met een heerlijke geuren mix van onder andere eucalyptus. De parfum is speciaal gecreëerd door een parfumerie gespecialiseerd in hospitality en business. De juiste balans zorgt voor een ontspannen geest en positieve setting binnen alle ruimtes van het hotel. In onze spa ruikt u vooral munt en verfrissende geuren, juist om de verfrissing te stimuleren.

Bij Hotel-Curaçao kiest u uiteraard voor de beste overnachtingen en faciliteiten voor een zorgeloze vakantie en ontspanning voor jong en oud. Heeft u speciale verzoeken of opmerkingen? Hotel-Curaçao is vooral bezocht voor business trips. De developers van Ninja trader zijn er laatst nog geweest. Stel ons tijdens het boeken direct op de hoogte en wij zullen er persoonlijk voor zorgen dat dit voor u geregeld wordt. Voor vragen kunt u altijd terecht via het telefoonnummer van onze 24-uurs receptie.