Curaçao

Voor de kust van Venezuela bevindt zich het prachtige Curaçao. Met ongeveer 160.000 inwoners op dit Caribische eiland, is dit een druk bezocht vakantieoord voor vele toeristen waaronder Nederlanders en Amerikanen. Dagelijks komen diverse cruiseschepen binnen in Willemstad, waardoor de stad direct vol loopt met honderden bezoekers.

Curaçao staat bekend als duik en snorkelparadijs, waar op vele punten over het eiland informatie wordt hierover wordt verstrekt. Echte watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen door het divers aanbod wat Curaçao te bieden heeft. Het huren van een jet ski, boot of sub; alles is hier mogelijk.
Ook is het mogelijk om verse vis te halen bij vissermannen die langs de weg staan. Vaak betreft het de vangst van de dag, waardoor het haast niet verser kan.

Niet alleen de activiteiten maken het eiland zo aantrekkelijk. Ook de Antilliaanse keuken staat bekend om de meest heerlijke gerechten en bites. De populaire truck di pan’s zijn dan ook echt een must om langs te gaan tijdens de vakantie. Proef bijvoorbeeld de heerlijke lomito batata of haal eens een pastechi bij de Snek.
De beste restaurants vindt u hoe dan ook terug op het eiland. Verschillende specialiteiten zoals Sushi, Chinees, Biologisch of Argentijns kunt u haast overal wel spotten. Bijna alle internationale keukens worden gepresenteerd door diverse restaurants en lunchrooms.

Ook de natuur heeft mooie bezienswaardigheden met leuke looproutes die voor vele bezoekers ontzettend interessant zijn. Zo is er een route uitgestippeld vanaf Den Dunki naar de Zoutpannen, wat ook als een goede ochtendactiviteit zou kunnen dienen.
Vooral richting het wilde westen zijn wat rauwere natuurfenomenen te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de beroemde Shete Boka.
Heeft u er weleens over nagedacht om de Cristoffelberg, de hoogste berg van Curaçao, te beklimmen? Denk er dan wel aan om goede sportschoenen aan te trekken en geschikte kleding voor actieve bewegingen.

Mensen met een interesse voor kunst en geschiedenis kunnen verschillende exposities en musea bezoeken zoals bijvoorbeeld Kura Hulanda. Door de wijken Otrobanda, Scharloo en Punda vindt u verschillende muurschilderingen en kunstwerken inclusief de rijke geschiedenis van het eiland. Elk kunstwerk vertelt een eigen verhaal en dat maakt de artistieke twist aan deze wijken nog diepzinniger en inhoudelijk.
Kunstenaars en artiesten op het eiland werken vaak samen om achterstallige wijken wat meer kleur te geven, waardoor er meer bruisend leven ontwikkeld kan worden. Er zijn verschillende bekende samenwerkingen geweest met succesverhalen die terug te lezen zijn op het internet.

Waar men als eerst aan denkt bij het eiland Curaçao zijn natuurlijk de stranden. Er zijn in totaal 37 stranden te vinden, waarvan elke weer anders is. Hoe meer u richting Westpunt rijdt, hoe blauwer de zee en hoe helderder de omgeving. In het gebied van Jan Thiel en Mambo Beach zijn de meer commerciële plekken te vinden, op stranden zoals Chill, Zanzi en Kokos zijn diverse beachbars gelegen met de lekkerste beach bites. Hier zijn dan vooral ook de gezellige en drukke Happy Hours, welke meerder keren per week plaatsvinden. Happy Hours worden erg vaak bezocht en gaan altijd samen met de leukste DJ’s en live bands. Hou de agenda van PasaBon in de gaten voor de recente Curaçao Happy Hours, events en festivals.